Bedrijveninfogids
Bedrijveninfogids
Zoek en vind bedrijven bij u in de buurt of in een bepaalde regio

TATTOO MAGIC STUDIO

Voorstraat 72
3512AS, UTRECHT
Telefoon: 030-2322523
meer info >>
6.8Km

SKIN ART TATTOOS

Amsterdamsestraatweg 30
3513AG, UTRECHT
Telefoon: 030-2310096
meer info >>
7.5Km

STUDIO REMI PIERCING & TATTOO ART

Twijnstraat 22
3511ZK, UTRECHT
Telefoon: 030-2312180
meer info >>
7.6Km

ALL IN THE BEAUTY

Doelenstraat 2
3401DV, IJSSELSTEIN (UT)
Telefoon: 030-6871314
meer info >>
16.5Km

TATTOO ROB SPAKENBURG

Feike Asmastraat 20
3752VB, BUNSCHOTEN-SPAKENBURG
Telefoon: 033-2985948
meer info >>
17.2Km


Tattoo Studio informatie

Inhoud

Tatoeagestudio's dienen een vergunning van de Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst (GGD) te hebben. Zo'n vergunning wordt alleen verleend als tijdens een inspectie blijkt dat er hygiënisch en veilig wordt getatoeëerd in de betreffende studio. Aan welke hygiëne- en veiligheidseisen tatoeëerders moeten voldoen staat in de hygiënerichtlijn voor tatoeëren van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV). De verleende vergunningen zijn drie jaar geldig. Om te controleren of de studio's hygiënisch werken in de periode tussen twee GGD-inspecties, voert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) steekproefsgewijs onaangekondigde hygiëne-inspecties uit.

Als een tatoeëerder werkt zonder vergunning is de kans op gezondheidsrisico's groot. Als naalden of andere materialen niet goed schoon zijn ligt de kans op besmetting met Hepatitis B of C of hiv op de loer.

Vanaf de leeftijd van 16 jaar mogen kinderen zelf bepalen of ze een tatoeage nemen. Bij kinderen onder de 12 jaar mag nooit een tatoeage gezet worden. Bij jongeren tussen de 12 en 16 jaar mag alleen een tatoeage gezet worden als de wettelijk vertegenwoordiger aanwezig is en gelden bovendien een aantal uitzonderingen; het is verboden om een tatoeage aan te brengen aan hun hoofd, polsen, hals en handen.

Geen tatoeage laten zetten op/als:

  • op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
  • op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
  • op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd;
  • op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weggelaserd;
  • op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;
  • als je onder invloed bent van alcohol of drugs;
  • als je zwanger bent;
  • als je er niet honderd procent zeker van bent dat je dit wilt.

Als je last hebt van diabetes, hemofilie, een chronische huidziekte, een immuunstoornis, hart- en vaatafwijkingen of een allergie voor tatoeagematerialen of -inkt wordt een tatoeage eveneens afgeraden.

Piercings

Net zoals bij tatoeagestudio's geldt dat piercingstudio?s een vergunning van de Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst (GGD) moeten hebben. De voorwaarden voor het verlenen zijn vergelijkbaar als die voor tatoeëerders gelden; er dient hygiënisch en veilig gewerkt te worden. In de hygiënerichtlijn voor piercen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV) staat aan welke hygiëne- en veiligheidseisen piercers moeten voldoen.

Ook de leeftijdseisen zijn vergelijkbaar: Jongeren vanaf 16 jaar mogen zelf bepalen of ze een piercing nemen. Bij kinderen onder de 12 jaar is het niet toegestaan om een piercing te zetten, met uitzondering van een piercing in de oorlel. Bij jongeren tussen de 12 en 16 jaar mag alleen een piercing gezet worden als de wettelijk vertegenwoordiger aanwezig is maar het is voor jongeren tot 16 jaar verboden om een tepelpiercing aan te brengen en verboden om een piercing aan de geslachtsdelen aan te brengen.

Klachten

Als je een studio tegenkomt die geen vergunning heeft, of als een studio zich niet aan de leeftijdsgrenzen houdt bel dan naar het Klantcontactcentrum van de NVWA, 0800 04 88, of via het online klachtenformulier op de site van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit voor een onveilig bedrijf of product.

Heb je klachten over de hygiënische omstandigheden tijdens het zetten van tattoo of piercing? Meld dit dan bij de regionale GGD.